Чим торгують на електронних торгах?

Сьогодні продажі на біржах є актуальними та затребуваними. Тому існують спеціальні системи державних закупівель. Однією з таких є «Прозорро», реєстрація на якій здійснюється за допомогою офіційно акредитованого майданчика Українська Універсальна Біржа https://www.uub.com.ua/presscenter/novyny-birzhi/auktsion-zemli-u-lvovi-yak-vzyaty-uchast-na-prozorroprodazhi/ 

Основною метою створення проекту є швидка, результативна та прозора реалізація комунального, державного та приватного майна. Також завдяки цьому проекту вдалося виключити корупцію за допомогою електронізації та централізації даних. Тепер держава може повністю контролювати продаж та розширити коло потенційних покупців.

Сьогодні підприємства різних видів можуть не тільки купувати на біржах, але й продавати. Щоб займатись торгівлею на майданчиках вигідно та організовано, було розроблено спеціальний проект Прозорро. Завдяки отриманим матеріальним коштам іде допомога державному бюджету.

Що можна придбати на біржах?

Система державних закупівель була створена з урахуванням особливостей, принципів та цінностей біржі. Завдяки такій системі як фізична, так і юридична особа може придбати майно, яке перебуває у комунальній або державній власності. Також на платформі здійснюється продаж активів банківських установ, ліквідованих державними фондами.

На електронному майданчику можна купити:

  • права на оренду українських залізничних вагонів;
  • права на видобуток корисних порід та копалин;
  • цінні папери та пакети акцій у різних компаніях;
  • майно комерційного характеру та цілі комплекси нерухомості (магазини, виробничі підприємства, складські приміщення);
  • земельні ділянки.

Кожен користувач також має можливість за вигідною ціною придбати квартиру або заміський будинок.

Часто на електронних торгах виставляються лоти з продажу необробленої та ділової деревини, газу, нафти та інших енергетичних ресурсів.

Переваги покупки на електронних торгах

Електронні торги – це один із найпростіших та найвигідніших способів купівлі комунального та державного майна. На майданчику лише найкращі організатори надають свої послуги, що дозволяє забезпечити прозорі умови співпраці. Біржа відкриває для покупців нові можливості, які раніше були недоступні чи заборонені на законодавчому рівні.

Детальну інформацію про кожен представлений лот можна отримати в онлайн режимі. Результати електронних торгів визначаються системою автоматично, залежно від цінових пропозицій.

Головним досягненням переведення продажів в електронну форму є відсутність корупції та неофіційних домовленостей між покупцем та продавцем.

Знаючи, чим торгують на електронних торгах, кожен користувач може легко стати власником комунального майна, земельної території, офісного приміщення, легкового або вантажного автомобіля.

Щоб купувати на електронному майланчику, необхідно пройти просту реєстрацію. Тільки після цього відкривається інформація про актуальні лоти. 

Якщо ви хочете постійно отримувати актуальні дані про відкриття лотів, можна підписатись на розсилання смс-повідомлень електронною поштою.